Üdvözlet 2: a PTE TTK

Karunk Prof. DR. KILÁR Ferenc kollégánk révén került be a Kárpát-medencei Környezettudományi konferenciák sorozatába. MÓCSY Ildikó professzor asszonnyal fennálló szakmai együttműködésük és személyes kapcsolatuk biztos alapként szolgált a közös konferenciák sorának megszervezéséhez.

Annak idején, mindjárt az ötletgazda Kolozsvár után, a második Konferenciát, az első anyaország-belit Pécs, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara tartotta meg, s tavaly, a tizedik Kolozsvárott tartott összejövetelt követően ismét Pécs szolgált a tizenegyedik találkozáshoz színhelyül.

Nem szerettük volna rondó-téma szerűen ismét megint a kályhától kezdeni. A KMKT van már akkora esemény, hogy magával a helyszíne megválasztásával is kommunikáljon és mondjuk ki: nemzet-politizáljon.

A KMKTK politikája nagyon szerény eszköztárral rendelkezik: egyszerűen “odamegy”. Hát így jutottunk az EU-n kívülre, mint ahogy tervezzük ezt a vonalat a Délvidékkel és a Felvidékkel is teljessé tenni. Keressük az együttműködőket, keressük a partnereket, keressük a kárpát-medencei kollégákat.