VÉDNÖKÖK, TÁMOGATÓK

185103_434608519936667_1720307917_nElőzetes puhatolózásaink során végre GÁBRIEL Róbert PTE TTK Dékán jelezte, hogy a Pécsett, 2015 november 9. napján tartott egyetemi előadása után Dr. ÁDER János Magyarország köztársasági elnöke szóban akként nyilatkozott, hogy hajlandó lesz elfogadni írásos felkérésünket a Konferencia FŐVÉDNÖKI posztjára.

Elnök Úr  sajtóközleményei, elnöki nyilatkozatai, beszédei, amelyek logikus és tiszta emberi hangon teszik újra és újra a közbeszéd témájává a környezet-, a mindannyiunkat eltartó-elviselő ökoszisztéma ügyét – elemi erővel hatnak. Elmondhatjuk, hogy különösen érintett bennünket a tudós társadalom megszólítása a „Közös otthonunk a teremtett világ“ című konferencián. Magyarország büszke lehet arra, hogy köztársasági elnökének közéleti tevékenysége ma nemzetközileg ismert és elismert, s jóval túlnyúlik az újévi belpolitikai jellegű köszöntő megtartásán.

Úgy döntöttünk, hogy Fővédnökünk 2015. november 7-i országházi beszédéből vesszük a beregszászi környezetvédelmi konferencia jelmondatát is:

A természet megóvása, a környezet védelme mindannyiunk ügye, feladata és felelőssége. Nem azért, mert mindenki egyformán ért hozzá. Hanem azért, mert mindenkit egyformán érint.