MEGHÍVÓ

Konferencia részletes programja:

XII_KMKTK_program

A konferencia étkezéseinek és a kísérő programjainak zavartalan lebonyolítása érdekében kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, ezzel is segítve munkánkat.

https://docs.google.com/forms/d/1kh2ARuYuLnpm50BoaoxJR_Poou1b3LWloMBBSNRyeoU/viewform

 

 

Ez a “MEGHÍVÓ” oldal a Konferenciánkra szóló általános  meghívást tartalmazza. A részvételi feltételeket, az adminisztratív feladatokat és egyéb tudnivalókat az erről az oldalról nyitható KÖRELEVELEK tartalmazzák, amelyeket direktben e-mail-en is kiküldünk a Konferencia adatbázisában szereplő címekre, illetve az érdeklődők részére.

 logofoiskolanet uj-kari-hu  SzJSzK_pecset_kozep

A SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara és annak Szentágothai Szakkollégiuma közreműködésével első ízben Kárpátalján, Beregszászon tartja a

XII. KÁRPÁT-MEDENCEI

KÖRNYEZETTUDOMÁNYI KONFERENCIÁT

amely egyben a

XIV. Szentágohai János Transzdiszciplináris Konferencia is.

2016. június 1-4.

Beregszász, Ukrajna

12th Carpathian Basin Conference on Environmental Sciences

as

14th János Szentágothai Transdisciplainary Conference

A Konferencia célja: a Kárpát-medencében folyó környezeti kutatások legfrissebb eredményeinek ismertetése, valamint elméleti és gyakorlati problémák megvitatása. A konferencia lehetőséget biztosít szakmai együttműködésre és közös pályázatokban való részvétel megtárgyalására. Ezen kívül a Konferencia terepet kíván biztosítani a hazai és határon túli magyar hallgatóknak az angol nyelven történő előadás gyakorlására. Végezetül a Konferencia ismertetni tervezi a legmodernebb környezettudatos nevelési módszereket.

A Konferencia főbb területei: Environmental Studies in English, Környezetfizika, Környezeti földtan, Környezetföldrajz, Környezeti kémia, Környezeti mikrobiológia, Környezeti nevelés, Környezetgazdaságtan és nemzetközi ill. EU természetvédelmi jog, Ökológia,  Műszaki tudományok a környezetvédelemben.

A Konferencia hivatalos nyelve: magyar és angol

Vendég előadóink felkérése folyamatban. Jelezni kívánjuk, hogy mostani konferencia hangsúlyt kíván fektetni környezettudatos és környezeti nevelés fontosságára, a kutatási eredmények hasznosulására és környezeti értékek védelme fontosságának beépülésére a(z/köz-) oktátáson keresztül a közgondolkozásba.

A konferencia helyszíne:

II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola

BEREGSZÁSZ, Ukrajna, 90202 Kossuth Lajos utca 6.

 

Részvételi díjak:                                  2016. március 16. napjától

Nem felkért előadó, résztvevő                               50.000 Ft

Hallgató, doktorandusz                                           15.000 Ft

Szakkollégista                                                              12.000 Ft

Kísérő személy                                                            30.000 Ft

 

A részvételi díj magában foglalja a Konferencia hivatalos kiadványainak költségeit, mappát, frissítőket, a fogadáson, az ebédeken, valamint a Konferenciát záró közös vacsorán és a Konferencia-kiránduláson való részvételt.

A kísérő személyek esetében a részvételi díj a fogadáson, az ebédeken, a közös vacsorán és a kiránduláson való részvételt tartalmazza.

Határidők:

A jelentkezési lap elküldése/online jelentkezés:                           2016. április 30.

Az összefoglalók (absztraktok) és/vagy dolgozatok leadása:  2016. április 30.

Konferencia időpontja:                                                                            2016. június 1-4.

 

 

Jelentkezés:

A konferencia holnapján található jelentkezési lap kitöltésével (http://kmktk16.ttk.pte.hu), vagy a honlapról letölthető jelentkezési lap elektronikus formában való elküldésével kmktk16@gamma.ttk.pte.hu e-mail címre.

 

A konferencia részletei és az aktuális információk felől érdeklődni lehet:

Már most felhívjuk szíves figyelmét, hogy Ukrajnába belépni EU-s tagországból is csak legalább a tartózkodás utolsó napjáig érvényes útlevéllel lehet, tehát, amennyiben ilyennel nem rendelkezik, már most gondoskodjék (legalább 2016. június 5. napjáig) érvényes úti okmány beszerzése felől.

A határőr kérheti a „tartózkodási napok+5nap”-ra napi 15 ezer forint rendelkezésre állásának igazolását is, de ez bankkártyával és bankautomata bizonylattal is igazolható.

Javasoljuk, hogy a szabályok változására tekintettel kövessék figyelemmel a külügyminisztérium konzuli szolgálatának weblapját.

 

 

Prof. TONK Márton

A konferencia-sorozatot elindító SAPIENTIA EMTE Kolozsvári Karának dékánja

Dr. OROSZ Ildikó

A házigazda II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola főigazgatója

Prof. GÁBRIEL Róbert

A szervezésben segítő Pécsi

TTK dékánja